Topptur til Skafonnfjellet (middels lang tur)

Topptur til Skafonnfjellet (middels lang tur)


Arrangør: Vestland Bedriftsidrettskrets
Påmeldingsfrist: 05.04.2024 00:00

Tid


Pris

Påmelding fra kr 1 037,00 inkl. avgifter

Skafonnfjellet 1162moh- Jølster

Tidspunkt: 07. april 2024 

Stad: Oppmøte kl. 09.30 på parkeringsplassen framfor Thon hotell Jølster 

Pris: 1.000 kr medlem (1.200 kr - ikkje medlem av Vestland Bedriftidrettskrets)

Nivå: Middels tur som passar for dei som har litt erfaring 

Middels: 4 – 6 timar.


Turbeskrivelse:

Skafonnfjellet ligg i Fossheimsdalen utenfor Skei sentrum. Turen byr på meget fin utsikt utover Jølstravatnet og vakre Kjøsnesfjorden.  Ein av dei som har blitt imponert av omgivelsene og utsikten er William Cecil Slingsby den gongen han opplevde ruta om sommaren. Bli med på Skafonnfjellet og få den same opplevelsen som Slingsby “I lang tid gikk vi på den brede rygg av disse imponerende høyder, og så fire, fem tusen fot ned på det blågrønne vann i denne trolske arm av Jølstravatnet” (Slingsby, 2004, s 163.)  


OPP: Starten er ved Fossheim kraftverk på Fossheim. Følgjer ein veg opp til Fossheimsdalen. Der går vi vidare enten opp til Nyken eller inn til ytre Fossheimsstøylen. Ifrå støylen eller Nyken går turen vidare opp til Løkjabotsegga og Skafonnfjellet. Frå Nyken har vi panoromautsikt utover Jølstravatnet heile vegen opp til Skafonnfjellet. 


Nedkøyringa: Den vanligaste nedkjøringa er ned til støylen via Løkjabotsegga. Deretter fortsetter vi ut dalen ned til vegen som startar med ein demning. Følgjer vegen ned til Fossheim kraftverk. 


Utstyr: Ski, skredsøkar, bindingar med gåfunksjon, feller, skistøvlar med gåfunksjon og teleskopstavar (hodelykt på kveldstur) 

Klede: Ullundertøy, lue, hals/buff, tynn jakke med gode pustegenskaper som gir beskyttelse mot vind og lette regnbyger eller genser, skallbukse/skibukse, solbriller og lette hanskar. 

I sekken: Spade, søkestang, dunjakke, hjelm, skalljakke, skibriller, tjukke hanskar til nedkøyringa, mat og drikke. Hugs å ta med mat og drikke. Lurt å ta med termos dersom det er kalde temperaturar!

Ved opptil 6 påmeldte vil vere med ein guide. Ved 7 til 12 påmelde stiller vi med 2 guidar. 


Ikke medlem av Bedriftsidretten? Dersom arbeidsplassen din ikkje har eit medlemskap hjå oss kan du bli medlem av vårt regionale bedriftidrettslag og få medlemspris på våre aktiviteter! Det koster 150kr å være medlem, kontakt oss på vestland@bedriftsidretten.no for å melde deg inn og betal medlemspris på aktivitetar!


Bli med oss på tur!! Velkommen skal DU være!
 


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.