Statsråd Nygård syklet til jobben med aktive ansatte fra Ullevål sykehus

Postet av Lene Kjuus den 1. Mai 2024


Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har deltatt på åpningen flere år på rad.   

- Ved å delta er du med på å nå samfunnsmålet om å få flere til å gå, sykle og reise kollektivt. I tillegg til at det er viktig for folkehelsen, sier Nygård.  

Det er Norges Bedriftsidrettsforbund som står bak Sykle til jobben-aksjonen, går ut på å få folk til å velge en mer aktiv reisevei og hverdag. 40 000 nordmenn deltok i fjor. 

Nå oppfordrer Kampanjeleder Frida Jacobsen alle om å bli med på årets kampanje mellom 3. mai og 16. juni. Påmeldingen til årets Sykle til jobben gjøres på kampanjens nettside sykletiljobben.no 

 - Sykle til jobben er en lavterskel aktivitet som passer for alle, uansett fysisk form. All aktivitet som du gjør i løpet av dagen kan du registrere, sier Jacobsen.  

42 kommuner rundt om i landet har inngått avtale med Bedriftsidretten som sikrer alle innbyggere og ansatte gratis deltakelse. På Sykle til jobben sin nettside kan du finne alle gratiskommunene.  

- Det betyr at mange kommuner allerede har betalt for at innbyggerne kan delta helt gratis på Sykle til jobben-aksjonen. Det bidrar til mindre trafikk langs veiene, noe som har gitt store besparelser på utslipp av CO2, opplyser Jacobsen. 

Flere tusen bedrifter har egne avtaler for ansatte som kan delta både individuelt og på lag.  

- Å være aktiv sammen med kolleger på tvers av avdelinger og arbeidsoppgaver fremmer samarbeid og god helse. Dette er rett og slett bra for arbeidstaker og arbeidsgiver, avslutter Jacobsen.  

Seksjonsleder Tine Sande ved gynekologisk poliklinikk, Oslo universitetssykehus Ullevål er mer enn gjennomsnittet opptatt av sine medarbeidere, hverdagsaktivitet og en mer miljøvennlig reisevei. 

- Som leder er jeg opptatt av at vi er aktive i hverdagen, både til og fra jobb og på fritiden. For å oppmuntre til dette arrangerer vi mange uformelle aktiviteter i avdelingen. Det er med på å løfte arbeidsmiljøet vårt, sier Tine Sande. 

- Jeg deltok selv på Sykle til jobben fjor og vervet en del på jobben min. Det er helt genialt. I år har vi meldt oss på alle sammen som et lag, sier Sande. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.