Rekorddeltakelse på første bedrifts-NM i buldring

Postet av Lene Kjuus den 16. Nov 2023Hele 370 deltagere deltok i bedrifts-NM i buldring helgen 3-4. november på Bergen klatresenter Fana. Aldri før har så mange bulder blitt besteget i et norsk klatrearrangement. 

Buldring er en sterkt voksende idrett som har gått fra å være en litt sær idrett til å bli nærmest en folkesport. Du klatrer uten tau på relativt lave vegger, med myk fallsone under veggen. Buldrene har ulik gradering, som gjør at det finnes utfordringer på alle nivåer.

Norges Klatreforbund er imponert over deltakerantallet. - Det er utrolig kult at klatringen også når voksne mennesker i arbeidslivet. At så mange som 363 deltakere skal konkurrere om titler som bedrifts-Norgesmester i buldring, er imponerende!, sier Jørn Andor Øwre Smørbøl.

Flere grep gjort for å senke terskelen. - I en idrettsverden som ofte er preget av prestasjoner, har vi endret reglene. I klassen Beste bedrift er det totalsummen som teller. Derfor tjener bedriftene på å ta med seg så mange kolleger som mulig. Alle bidrar positivt til laget, uansett hvilket nivå man er på, sier daglig leder i Vestland Bedriftsidrett Brit-Helen Simmenes.

-  Vi har arrangert flere buldrekonkurranser for bedrifter som en opptakt til NM. Det har vært en stor suksess.  De ivrigste buldrerne har tatt med seg kolleger som aldri har buldret før. Man heier på hverandre og utfordrer andre bedrifter. Det har skapt samhold og mye moro, og er med på å styrke både teamarbeid og bedriftskultur, sier Simmenes. 


Alle vinnerne kan du se her. 
Foto: Lars Mjaavatn


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.