Bedriftsidretten og Abid Raja lanserer ny kampanje

Postet av Emily Tamsin Robertson den 4. Sep 2020

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja og idrettspresident Berit Kjøll var med da Bedriftsidretten lanserte kampanjen "Vi rydder opp". Kampanjen skal rydde opp i naturen etter tidenes Norgesferie, som dessverre har lagt igjen spor. Kampanjen starter 1.september.

Abid Raja klatrer og plukker oppover Svolværgeita. Foto: Vilde Ueland.

"Vi rydder opp" er en kampanje der alle som ferdes i naturen oppfordres til å bidra med å holde naturen ren ved å plukke søppel og ta med seg hjem. 

Torsdag 20.august var Idrettspresident Berit Kjøll og Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja tilstede for å markere oppstarten.

Raja stiller seg svært positiv til tiltaket

- Det er utrolig mange gode opplevelser å hente i en ren natur, og hver og en av oss har ansvar for at nestemann finner stedet vi har besøkt like urørt og vakkert. Jeg er glad for at Bedriftsidretten har tatt initiativ til denne kampanjen, og oppfordrer alle som ferdes i friluft til å rydde søppel der det trengs, sier Raja.

Også idrettspresident Berit Kjøll liker kombinasjonen av aktivitet og søppelplukking.

- Ryddekampanjen er et flott tiltak for å aktivisere og mobilisere det norske folk med fokus på både folkehelse og miljø på samme tid! Dette blir en skikkelig høstdugnad i tråd med idrettens verdier. Jeg vil ønske Bedriftsidrettsforbundet lykke til med kampanjen og håper så mange mulig kaster seg rundt og blir med, utroper Berit Kjøll.

Enorm interesse for å bidra blant nordmenn

Ifølge tall fra ryddenorge.no ble det i 2019 plukket 2000 tonn avfall fra naturen. 

Hittil i 2020 er det blitt plukket rett i overkant av 360 tonn avfall.
Bare i mars, april, mai og juni i 2019 ble det plukket over 1100 tonn avfall, disse 4 månedene er de månedene som generer mest avfall. Da flere ryddeaksjoner er i denne perioden. I 2020 var det ikke mulig å gjennomføre disse aksjonene pga Covid-19. 

- Vi har alle et ansvar for å ta vare på naturen og ved at alle som ferdes ute blir med på dugnaden kan dette få stor positiv innvirkning, fortsetter initiativtaker Runar Mellem. 

Allerede stort engasjement på Facebook for kampanjen

llerede nå er det stor interesse for å være med i kampanjen fra hele landet, som varer ut september.

For å delta må man gå inn på og trykke "skal". I tillegg kan deltakerne være med i en fotokonkurranse.

- Folk har en god anledning til å gjøre en forskjell for nærmiljøet sitt. Det føles godt og gir resultater med en gang! sier initativtaker Runar Mellem.

- Som en del av kampanjen har vi også en fotokonkurranse der de som ønsker å delta legger ut et bilde av at de plukker søppel på stranda, i skogen, på fjellet eller i nærmiljøet sitt, og merker bildet med #virydderopp!, sier han.

- Ikke vær miljøsvin – vær miljøfin, er den klare oppfordringen fra Bedriftsidretten.

Kampanjen starter 1.september.

Kontakter

Runar Mellem
Runar.mellem@bedriftsidretten.no
Telefon: 454 88 573


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.