Bli med på Ti på Topp - Bedriftsidrettens turkampanje

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 2. Jul 2021

Ti på Topp er bedriftsidrettens egen turkampanje

Denne turkampanjen finner du i store deler av landet i regi av Bedriftsidretten. I Innlandet finner du Ti på Topp i Elverum, Hamar, Lillehammer og Gausdal. 

Turkampanjen varer i perioden 10. mai - 10. oktober, og handler om å gå ut på tur å sjekke inn på våre turmål. Vi har en egen nettside og App som du finner turbeskrivelse og kart. I appen kan du følge med på hvor på ruten du befinner deg, og sjekker inn i appen når du har nådd frem til turmålet. Det koster kr 200,- pr person å delta pr konkurransested. Dersom du har med barn kan disse delta via din bruker for kun kr 100,-.Vi har som hovedregel 10 ulike turmål pr konkurransested. I tillegg kjører vi på med bonusturer og flere uttrekkskonkurranser underveis i tidsperioden turkampanjen pågår. ALLE som har sjekket inn på 7 turmål eller flere mottar en deltagerpremie etter endt sesong. I tillegg til deltagerpremie har vi premier til: årets turgåer, årets lag, årets bedrift og årets bilde! 

Ti på Topp er en heldigital løsning, du registrere deg og deltar via nettside/APP.

Du kan laste ned appen via App Store eller Google Play. Du velger hvilket sted du vil delta i appen. 

Nettsidene for de ulike konkurransene finner du her:

http://elverum.xn--tiptopp-gxa.no/

http://hamar.xn--tiptopp-gxa.no/

http://lillehammer.xn--tiptopp-gxa.no/  

http://gausdal.xn--tiptopp-gxa.no/

Vi takker alle våre sponsorer for samarbeidet i årets sesong. 

Våre hovedsponsorer for tursesongen 2021 er:

0 Kommentar

Sykkelritt 2021 - Innlandet Bedriftsidrettskrets

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 23. Jun 2021

Furnes on Road

Onsdag 11. august 2021

Fellesstart kl. 18.00

 

Trasé:

Start og mål ved Gålåsbana i Furnes.
Trehøringen - Bjørgekrysset - Gjerlu - Putten - Tvedt - Gjerlu - Gålås

Lengde ca 21km.

 

PÅMELDING KLIKK HER!


Vangsåsen opp

Onsdag 18. august 2021
Fellesstart kl. 18.00

 

Trasé:

Start ved Statens Vegvesen på Trehøringen – rett over Narmokrysset videre på Fv 60 forbi Vårtun og inn ved Lier. Skogsveg til Puttesjøen og opp på Fjellvegen. Ned igjen Fjellvegen til Gådbu. Målgang inne på første hyttefelt.

Lengde ca. 19km.

 

PÅMELDING KLIKK HER!0 Kommentar

ENDELIG var det breddeidrettens tur til gjenåpning

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 18. Jun 2021

Fra og med i dag kan voksne idrettsutøvere omsider trene med kontakt igjen, både innendørs og utendørs. Voksne breddeidrettsutøvere får også unntak fra én-meters-regelen ved kamper og stevner innenfor sin krets eller region. Dette innebærer at det nå er mulig for bedriftsidrettslagene å gjennomføre organisert trening innenfor såkalt kontaktsporter som fotball, håndball, innebandy osv. 

Dette er noe Bedriftsidretten har ventet på i lang tid, og arbeidet med å tilrettelegge for høstens aktiviteter er selvfølgelig allerede i gang! 

Følg med på bedriftsidrettskretsens nettside for mer informasjon!

NB! Vi oppfordrer alle våre lag til å sette seg godt inn i smittevernveilederen for idrett før de planlegger og igangsetter aktiviteten. Vær bevisst at det kan forekomme lokale tiltak som er strengere enn de nasjonale anbefalingene. Informasjon om dette finner du på din kommunes hjemmeside.


0 Kommentar

SI aktiv skal få de ansatte ut i naturen i sommer

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 21. Apr 2021

SI AKTIV SKAL FÅ DE ANSATTE UT I NATUREN I SOMMER.

Et rart år ligger bak oss og enda kan vi ikke gjøre akkurat det vi måtte ønske på fritiden. SI aktiv gjør som tidligere år og tilbyr sine medlemmer deltakelse i Ti på topp for 75kr.  Vi har laget et arrangement for hver plass og de som har kjøpt Ti på topp får sin kode tilsendt på mail sier Frank Engering leder av SI aktiv Elverum - Hamar. Da kan ansatte bli med på Ti på topp Hamar, Lillehammer eller Elverum ut ifra hvor de holder til. SI aktiv Elverum har i mange år kjøpt inn ti på topp pakker og solgt til redusert pris til sine medlemmer. For noen år tilbake slo vi oss sammen med SI aktiv Hamar og har introdusert samme tilbud der og det har blitt mer og mer populær der også.

Ti på topp er en flott aktivitet for individuelle eller hele familie og passer egentlig for alle. Vi ønsker å være med fordi mange aktiviteter er nå stoppet på grunn av korona og med ti på topp har vi enda et flott tilbud til våre medlemmer sier Frank Engering, leder for SI aktiv Elverum - Hamar 

I Ti på topp kommer man seg ut i naturen, kan konkurrere om turpoeng og være sosiale med avstand. Aktivitet og sosialt felleskap er viktig for helsa vår og er kanskje noe av det som vi trenger mest i disse tider. Et supert tiltak som kan tigge litt konkurranseinstinkt, aktivitet og sosialt samvær hos deres medlemmer. 

Ti på topp er et turkonsept som har som mål å fremme turer i lokalmiljøet, samle turpoeng og få fantastiske turopplevelser. I tillegg er det masse fine premier å vinne. 

SI aktiv skal være et overordnet og samlende organ for å utfylle de lokale aktivitets- og bedriftsidrettslagene i hele Sykehuset Innlandet. Målet er å inspirere, samordne og hjelpe de lokale lagene. I tillegg skal SI aktiv også være organisator for større og samlende aktiviteter, sier leder i bedriftsidrettslaget på Lillehammer Finn Olav bakken. Han håper mange benytter seg av tilbudet om å delta i Ti på topp. 0 Kommentar

Sosialt fellesskap på jobb er viktig!

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 12. Feb 2021

Fysisk aktivitet blant ansatte er viktig, og arbeidsplassen er en fin plass og øke bevisstheten rundt fysisk aktivitet.  Men, kanskje enda viktigere er hvordan det sosiale fellesskapet på jobben er. Vi i bedriftsidretten jobber med aktivitet for voksne, vi vil at aktivitet, det sosiale og samholdet i deres bedrift skal styrkes! 

Voksne trenger også å ha det gøy, sosialt og være aktive sammen!!


Vi mener at gjennom aktivitet så  øker samholdet og det sosiale fellesskapet i bedriften. 

Arbeidsmiljøloven sier at arbeidsgiver har en plikt til å vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant arbeidstakere som et ledd i det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet.

Fysisk aktivitet kan bidra til mer konsentrerte og opplagte arbeidstakere. Det kan i tillegg øke trivselen og det sosiale på arbeidsplassen. I dag er det sånn at over halvparten av oss beveger seg mindre enn det som er anbefalt. Helsedirektoratet anbefaler at voksne bør være fysisk aktive minimum 150 min med moderat intensitet eller 75 minutter med høy intensitet pr uke. 

Undersøkelser har videre vist at innsatser knyttet til fysisk aktivitet i form av folkehelsetiltak på arbeidsplassen kan bedre helsen til de ansatte, og enkeltstudier viser også forbedret produktivitet og arbeidsevne. ( Departementenes handlingsplan 2020-2029)

Helsegevinster ved fysisk aktivitet

  • Reduserer risikoen for hjerte og karsykdommer, diabetes type 2 og slag
  • Bedrer evnen til å opprettholde normal kroppsvekt.
  • Har positiv effekt på muskel og skjelett sykdommer.
  • Bedre humøret og konsentrasjonen e
  • Bedre evnen til å mestre stress


Det er mange måter få ansatte til å være aktive på enten sammen eller hver for seg.

Vi i bedriftsidretten har et stort tilbud av aktiviteter som kan være med styrke det sosiale samholdet, men også aktiviteter for enkel personer.


Vi kan blant annet tilby Curling serie, Padel tennis, Lerdueskyting, Bowling, Golf, Løpskaruseller, sykkelløp og andre arrangementer. 

 Bli med å konkurrere mot hverandre innad i bedriften eller mot andre bedrifter. Vil dere ha en prøve dag eller en sosial kveld/ dag med noen av våre aktiviteter så ta kontakt med oss!! 

Vi arrangerer også sykle til jobben aksjonen, hvor man kan lage lag innad i bedriften og konkurrere mot hverandre om man vil. All aktivitet teller, så man må ikke sykle.

 Ti på topp er et lavterskel turtilbud hvor vi oppfordrer til å bruke naturer i området der man bor. Det er lagt opp til turer i Lillehammer, Hamar, Elverum og Gausdal området. Her samler man turpoeng og kan konkurrer mot hverandre innad i bedriften eller mot andre bedrifter. Lag en fellestur 2 dager i måneden for eksempel.

Vi oppfordrer bedrifter til å ha en motivasjon for de ansatte til å bli med, dette kan være premieringer, diplomer eller lignende!

 

Vi håper dere ønsker være med å gjøre den norske befolkingen friskere og sprekere og ikke minst få et enda bedre arbeidsmiljø i din bedrift!!

 

Ta kontakt med Innlandet Bedriftsidrettskrets om dere er interessert i å bli med gjøre Norge sprekere og få en økt sosialt fellesskap på jobb!!

0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline