Norges idrettsforbund ønsker Helsedirektoratets nye avklaringer for idrettsaktivitet velkommen

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 2. Apr 2020

Norges idrettsforbund ønsker Helsedirektoratets nye avklaringer for idrettsaktivitet velkommen

fotball_korona.jpg
Klubber og lag kan tilrettelegge for at aktivitet drives innenfor rammen av helsemyndighetenes anbefalinger. Foto: Eirik Førde


Av: Pressemelding fra Norges Idrettsforbund , 1. apr 2020

Facebook Twitter LinkedIn E-post

Helsemyndighetene har i dag lagt frem en klargjøring av gjeldende vedtak datert 12. mars for utøvelse av idrettsaktivitet. Norges idrettsforbund er tilfreds med klargjøringen som nå gjør det mulig å legge til rette for aktivitet innenfor de gjeldende smittevernsbestemmelsene på en trygg og god måte.

 

Helsedirektoratets nye veileder for idrett sier at det kan tilrettelegges for og utøves idrettsaktivitet i mindre grupper for inntil fem personer som holder en avstand på minimum to meter, og der det ikke forekommer fysisk nærhet mellom deltakerne. Aktiviteten for øvrig må utføres i samsvar med de råd gitt av helsemyndighetene. Dette innebærer at klubber og lag kan tilrettelegge for aktivitet drives innenfor rammen av helsemyndighetenes anbefalinger.

Den viktigste oppgaven for idretten i dagens situasjon er å bidra til å hindre spredning av koronaviruset når det utøves idrettsaktivitet.

- Når idrettslagene tilrettelegger for idrettsaktiviteten er det nå viktig at voksne kan påta seg ansvaret og passe på at aktiviteten for barn og unge skjer innenfor helsemyndighetenes anbefalinger. Vi håper dugnadsånden fra våre frivillige fortsatt vil være stor, sier Kjøll.  

Hjemmepåske med idrettsglede for alle

En hjemmepåske er like rundt hjørnet for oss alle, med mer tid i det lokale nærmiljøet og mer behov for idrett og fysisk aktivitet. Idrettspresident Berit Kjøll synes det er spesielt gledelig at idrettsanleggene kan benyttes i regulerte former og gi et handlingsrom for aktivitetsutfoldelse.

- Det er særlig viktig at vi ivaretar barn og ungdoms behov for fellesskap og mening i en tid med mange begrensninger i dagliglivet. Dette er særlig viktig for barn og unge fra hjem der familien kanskje ikke har mulighet til å skape en trygg og aktiv fritid med innhold, sier Kjøll og fortsetter;

- Vi vet hvilken kraft norsk idrett har når den står sammen. Nå ønsker vi å ta på oss et utvidet samfunnsansvar og skape kontrollert idrettslig aktivitet. Idretten vil gjerne bruke sin positive dugnadskultur til å skape mer fysisk aktivitet, bedre fellesskap – og ikke minst bedre smittevern.

Norges idrettsforbund vil nå utarbeide felles anbefalinger for hvordan idretten kan tilrettelegge for aktivitet innenfor rammene av de regler og råd gitt av offentlige helsemyndighetene. Det enkelte særforbund vil oppfordres til å lage egne «koronavettregler» som synliggjør hvordan den enkelte idrett kan drives i samsvar med helsemyndighetenes regler og råd.

Helsedirektoratet har lagt ut veiledning og anbefalinger om idrettsaktivitet: 

Nyhetssak: https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/veiledning-og-anbefalinger-om-idrettsaktivitet

Veilederen: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/naeringsliv-idrett-og-kultur/forbud-mot-enkelte-kultur-og-idrettsarrangementer



Så enkelt kan digitale årsmøter gjennomføres

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 1. Apr 2020

Idrettslag kan, som følge av den ekstraordinære koronasituasjonen, beslutte å ikke avholde årsmøter med fysisk oppmøte, men i stedet gjennomføre disse på annen måte. Som et tiltak for å hjelpe idrettslagene med å gjennomføre styremøter og årsmøter digitalt, tilbyr NIF idrettslagene å benytte Idrettens Office 365 pakken kostnadsfritt ut juni. 

Idrettens Office 365 gir idrettslagene bl.a. mulighet til å lagre og redigere dokumenter og å avholde digitale møter. Idrettens Office 365 kan bestilles av styreleder/styremedlem. Når det er foretatt en bestilling, vil alle styremedlemmer kunne logge seg på med samme brukerkonto som i Min idrett. 

Når styreleder/styremedlem logger på, vil vedkommende få tilgang til knappen "Idrettens Office 365". Trykk deretter på knappen "Bestilling - Innstillinger". Velg Standard pakke og fyll ut skjema. Avslutt med å trykke bestill nederst på siden. De som skal delta på årsmøtet behøver ikke noen ekstra tilgang eller lisens.

Bestill idrettens digitale løsning, Office 365 kostnadsfritt her



Mandag 6. april starter en ny aktivitetskampanje! #hjemmegym

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 1. Apr 2020

For å bidra til den pågående samfunnsdugnaden har Bedriftsidretten rigget en midlertidig aktivitetskampanje. På mandag starter Hjemmegym - en forkampanje til Sykle til jobben, og vi vil ha med DEG! Hjemmegym og Sykle til jobben er gratis for alle som allerede er påmeldt og alle som bor eller jobber i en gratiskommune. Se oversikten over gratisområder HER.

Les mer om kampanjen her!



Sykle til jobben utsettes til 19. mai

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 1. Apr 2020

Som følge av Covid-19 utsettes Sykle til jobben kampanjen foreløpig frem til 19. mai. Kampanjen vil vare til 30. juni, og vil inneholde de samme konkurransene og utfordringene som planlagt. Vi gleder oss til å komme i gang. Frem mot kampanjestart skjer det mye spennende, så følg med.