Norges Bedriftsidrettsforbund

Norges Bedriftsidrettsforbund

Unge talenter i bedriftsbowling i helgens NM på Hamar

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Okt 2019

NM i bedriftsbowling på Hamar: Unge talenter i bedriftsbowling stakk av med seieren i helgens NM på Hamar. De lokale heltene fra Tine bedriftsidrettslag fikk virkelig vist at trening teller også når det gjelder bowling!

Bildet: Bowlingtalentene i Tine Brumunddal bedriftsidrettslag stakk av med seieren i helgens NM på Hamar. Vinnerlaget: Eskil Rosenlund, Johan Myhr, Jonas Granlund fra Hamar. 

- De er svært unge i bedriftsbowlingssammenheng, og har likevel en skarp teknikk og et øvet blikk, forteller arrangør Marianne Berg fra Bedriftsidretten i Hedmark og Oppland.

Ny teknikk med to hender

Med en ny spillemåte, tohåndskast, har de utviklet sin egen spillestil. Det gav virkelig uttelling.

- Jeg spiller med to hender, også bruker jeg bare to finger! Ringfinger og langfinger. Det gjør at jeg får mer rotasjon i kjegla, så da er det lettere å få rotasjon. Det er det mange sliter med, men med tohånds så kommer det med en gang! Så får man jo også lettere opp farta, forteller en ivrig Eskild Rosenlund fra vinnerlaget.

NM i bowling med godt oppmøte

85 deltakere bidro til topp stemning på Hamar i helgen. Bowlinghallen var fylt med glede og samhold.

- Spillerne i NM skaper vennskapsbånd som varer livet ut. Gjensynsgleden på et arrangement som NM er stor, forteller Marianne Berg.

Sjekk ut bildeserien på Facebook fra helgens arrangement. 


0 Kommentar

Jobb hos oss! To ledige stillinger i Bergen

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 30. Sep 2019

Til vårt kontor i Hordaland, Idrettens hus i Bergen, søker vi etter to nye medarbeidere til vårt administrative team - daglig leder og aktivitetskonsulent. Vi ønsker oss to ansatte som kan motivere til en aktiv hverdag for innbyggere og bedrifter i Hordaland.

Er det deg?

Les hele annonsen!
Søk på stillingene her.0 Kommentar

Trondheim maraton hadde mer enn 7700 deltakere

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 9. Sep 2019

Trondheim maraton hadde 3000 flere deltakere enn i fjor da startsskuddet gikk i helga. - En insane økning! ivrer arrangør Morten Eliassen i Bedriftsidretten.

For å stille deg det spørsmålet ALLE lurer på akkurat nå. Hva føler du nå, Morten?


- Først og fremst rørt og ydmyk! FOR en dag. FOR en fæst! FOR en løpefæst! Særdeles hyggelig at mange vil bidra til en fæst i Trondheims gater. 


Hvordan var stemninga, egentlig?

20.000 publikummere og elektrisk stemning! Med både en 10 kilometers og en 5 kilometers, så var det faktisk folk rundt HELE runden!


Hvordan jobber dere nå videre? Det blir vel vanskelig å toppe dette?

- Trondheim Maraton med undertegnede i spissen satser hardt mot TM2020 og 10.000 deltakere. Full mobilisering for å hamle opp med Bergen City Maraton. 


Den ambisjonen liker vi. Da gjenstår det bare å takke alle de 7700 deltakerne som ga jernet i helgens største idrettsarrangement! Velkommen igjen neste år.


0 Kommentar

Bedriftsidretten skriver norsk historie! Først ute med videodømming.

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 3. Sep 2019

Bedriftsidretten egne Bodø nu-liga er først ute i landet med å ta i bruk videodømming i fotball, og håver inn heder og godord landet over! 


Saken ble opprinnelig publisert i Bodø Nu og er skrevet av SONDRE SKJELVIK . Les hele saken og se video fra dømminga på deres sider.

Nå har også VGTV omtalt saken! Se klippet her.

Bodø Nu-ligaen har enda ikke fått internasjonal omtale. Ei heller nasjonal. Det setter ingen stopper for satsing i stor stil!

I går ble det for første gang i norsk fotballhistorie dømt straffe etter videodømming. 

Kjell Nikolaisen, dommeransvarlig i NFF Nordland, sier med et glimt i øyet at Bodø Nu-ligaen baner vei for andre. 

– Det er et foregangsprosjekt som alle de andre bedriftsseriene i landet må etterfølge, sier han og ler.

Sjekk videoen fra kampens hete.

LES OGSÅ:

HISTORISK: Her blir videodømming brukt for første gang i en norsk seriekamp!

HUMORISTISK

Gårdagens kamp mellom Mowi og Dynamo SKS ble altså historisk da Anikken Haugen dømte straffe etter å ha sett på videobilder. 


– Det her må man jo bare ta humoristisk. Det er den eneste bedriftsserien i hele Norge som blir filmet og streamet, og nå er det jo morsomt at dette også blir gjort, sier Kjell. 

– Nei, dette var artig. Vi har flira godt på kontoret, og vi må jo se humoren i dette. 

– Burde dette innføres i hele Norge? 

– Jeg fikk vite om videoen for tre minuttern siden, så ringer du. Men jeg har ingen motforestillinger mot at dette innføres i alle berdriftsserier i Norge, sier han og ler.

 

KOSTER MILLIONER

Nils Fisketjønn, direktør for konkurranseavdelingen i NFF sier det ikke bare er å innføre VAR helt uten videre. 

– Vi har vært på flere seminarer rundt dette med videodømming, og nå skal det startes et prosjekt i toppfotballen. Det er nødvendig at våre dommere har kompetanse, forklarer han. 

Det hele koster mye penger. 

– Vi er usikre på kostnadene, og dette må godkjennes. Det er en betydelig driftskostnad. 

– Hvor mye er det snakk om? 

– Det er snakk om millioner. Omtrent 7 millioner i teknisk utrustning og 7 millioner i årlige kostnader.

– Har det vært gjennomført videodømming i norsk fotball? 

– Nei, det har det ikke. Det er en ganske tidkrevende, og det er en betydelig prosess. Det er ikke bare å få tak i TV-bilder. 

– Er det mye interesse? 

– Den største interessen er blant media og publikum. Jeg opplever ikke så mye blant klubbene. Men det kommer til norsk fotball. 

– Vi har en serie lokalt der vi i går innførte videodømming. Hva tenker du om det? 

– Det har jeg ingen tanker om. For å få kunne ta det i bruk i Eliteserien må et gjøres en grundig jobb. Det er det et stort prosjekt. Det er ikke bare å sette seg inn i en TV-buss og kjøre VAR. Det er betydelig mer omfattende enn det, avslutter han. 

Betydelig eller ei. I går ble det dømt to straffespark etter videodømming i Bodø Nu-ligaen!


0 Kommentar

Gift med Bedriftsidretten

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 30. Aug 2019

For noen finnes det ingen unnskyldning god nok når det gjelder å ikke stille til terrengløp. Selv ikke sin egen bryllupsdag! Turtelduene Alex og Anne Guro avsluttet bryllupsseremonien med Bedriftsidrettens terrengløp.

Foto: Geir Johansen- Vi dro rett fra rådhuset, til marka og sprang der, forteller en smørblid Anne Guro Dahle Fischer.

 

Terrengløpet er en felles interesse, og de går aldri glipp av en trening eller et løp. Da bryllupsdagen landet på terrengløpets sammenfallende dato, så de muligheten for å gjøre to hyggelige ting på en dag. 


- Denne dagen var akkurat ni måneder etter at vi treftes, fortsetter Anne Guro knisende.


- Det var kjærlighet ved første blikk og sånn der kliss.

 

Bryllupspar og gjester løp sammen

Kjell Søreide, som arrangerer løpet, ble rørt og inspirert av gjengen som stilte til startstreken. Både brudepar og gjester kom og gjennomførte med stil.

- De hadde kledd seg spesielt for anledningen og hele familien løp! Hele familien ser ut til å ha løpedilla. Både søskenbarn og det hele, forteller Kjell ivrig.

  

Giftet seg på deres niende terrengløp sammen 

Paret identifiserte tidlig i forholdet at de har samme lykketall, nemlig tallet ni. Da det var niende terrengkarusell på dagen ni måneder etter at de traff hverandre, tenkte de det var «meant to be». 

- Jeg er litt flau for det, og han er ikke så flau. Men det var niende løpet i karusellen, på dagen ni måneder etter at vi traff hverandre, så da måtte vi bare gjøre det slik. Vi føler at det var meant to be!

Brudeparet var tydelig fornøyd med å gjøre to hyggelige ting på en dag.

 

Ekstra motivasjon i å løpe med kjæresten 

- For min del har jeg alltid vært med på konkurranser og det er så artig å kunne dele det med han man elsker. Det er jo en forferdelig god motivasjon å være med på disse løpene!  Heldigvis har det vært terrengløp både sommer og vinter. Det er jo utrolig godt og det her gjør vi i lag!

 

Til å begynne med var Anne Guro klart sterkest i løping, da Alex ikke hadde trent løping aktivt.

- I begynnelsen så slo jeg han i vinterkarusellen. Men det kunne han ikke leve med! Plutselig begynte han å springe i fra meg! Jeg får vel bare godta at han er litt kjappere enn meg. Det gjør vondt, men...


Hva gjør det å trene sammen for kjærligheten, da?

- Det gjør veldig mye, for det er jo ekstra tid sammen. Så er det jo den gode tiden sammen. I hvert fall etterpå! Da kan man kose seg sammen med god samvittighet! Først løper vi, så spiser vi og tar et glass vin og koser oss sammen! Det har veldig mye å si for oss å være med på terrengløpene.


Les mer om saken i Harstad Tidende som så klart kastet seg på de to turtelduene og ville spre det glade ord.

Vi i Bedriftsidretten ønsker det lykkelige paret hell og lykke og god tur på bryllupsreise! Vi deler den glade selfien vi fikk av dem på vei til Marcialonga på bryllupsreise.

 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline