Endre tekststørrelsen
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk på + for å forstørre eller – for å forminske.

Skilpaddene - Lavterskel løpegruppe

Skilpaddene vil ha med flere som klarer å løpe sakte nok

14. mai 2018
Skilpaddegruppa har to regler. Ingen skal løpe alene, og aktiviteten skal gi mersmak.

Linda Skjalmar initiativtaker og opprettet løpegruppen.
 

 - Jeg irriterte meg over at så få løp sakte; jeg syns alle løp for fort, sier Skjalmar.

Skilpaddene har et enkelt regelverk i to punkter.

– Ingen skal løpe alene bakerst. Hva folk lengst fram gjør betyr ikke så mye så lenge vi sørger for at det alltid skal være en i følge for den som er sist.

– Den andre regelen er at løpingen skal gi mersmak, ikke blodsmak, sier Skjalmar.

Linda brenner for å få med de som sitter hjemme i sofaen og tenker at de ikke kan drive med løping. Derfor har hun i samarbeid med bedriftsidretten i Troms og Finnmark startet opp en ”lavterskel løpegruppe - skilpaddene".


Kjell Søreide i bedriftsidretten i Harstad tror lavterskelgrupper som skilpaddegjengen og Team 68’47 har stor betydning for den økte løpsinteressen.

– Karusellen får flere deltakere fordi blant andre Team 68’47 har god rekruttering. Bedriftsidretten og teamet har et nært og godt samarbeid, og Geir Johansen fra 68’47 er med i løpsutvalget vårt, sier Søreide.

– Vi vet at mange løper, fortsatt gjør mange dette alene, men forhåpentlig vil flere oppdage at det er kjekkere å løpe flere sammen, sier Søreide
De kaller seg skilpaddegruppa og skal innlemmes i mosjonsforeningen Team 68’47 – run and ski. Fra venstre: Nathalie Erlid, Sigrid Kristiansen, Marit Rustad, Jill Blikfeldt, Linda Skjalmar og Anne Hilde Nilsen
Kontakt oss

Følg oss

Samarbeidspartnere

DESIGN + CMS NETPOWER.NO